VERHALEN

Met zorg: gemaakt in dé noordoostpolder

Sinds een paar jaar is ze een belangrijk gezicht van de ouderenzorg in de Noordoostpolder. Niet dat ze dat zelf nou zo graag wilde, maar het gebeurde gewoon. Pauline van der Zee (39) uit Emmeloord bracht als coördinator welzijn van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) namelijk allerlei bijzondere activiteiten waar ouderen de hoofdrol speelden, via (social) media naar buiten. Van een pop-up camping, wasserette voor rolstoelen en scootmobiels tot een silent disco. Allemaal #gemaaktindenoordoostpolder.

Het Kuinderbos: gemaakt in dé noordoostpolder

Wat maakt de Noordoostpolder zo bijzonder? Stel die vraag aan Harco Bergman en hij raakt niet meer uitgepraat over zijn Kuinderbos. Ja, ‘zijn bos’ mag je het na een dienstverband van bijna 40 jaar toch wel noemen. Boswachter Harco is een begrip in de Noordoostpolder en ver daarbuiten.

60/80 verhalen

Al 80 jaar wordt in onze polder toekomst gemaakt! Een mooie aanleiding om je te vragen wat Noordoostpolder bijzonder maakt voor jou. Vertel het kort en krachtig in je eigen filmpje of tekst. Maak je een filmpje dan zijn de filmpjes op de 60/80 verhalen pagina een mooie inspiratiebron. Geef er je eigen draai aan en film het zoals jij het wilt. Dus staand, liggend met je telefoon, drone of GoPro, het maakt niet uit, want het gaat tenslotte om jouw verhaal.