Dé Noordoostpolder

De plek waar we trots zijn op ons gebied

Ontstaan vanuit een visie die haast onmogelijk leek. Zee moest plaats maken voor land.
De bodem van de Zuiderzee werd een vruchtbare bodem voor landbouw. Nieuwe boerderijen op het nieuwe land.

Op dit verse stuk grond was alleen plaats voor moderne mensen met een vooruitziende blik. Na een strenge selectie kreeg deze grond haar eerste bewoners. De fundering werd gelegd. De woeste Zuiderzee had plaats gemaakt voor stoere mensen met een pioniersgeest.

Deze mensen hadden dezelfde toekomstdroom. Een boerenleven opbouwen en de wil om er iets van te maken. Stappen te zetten op grond waar nog nooit eerder een stap was gezet.

De Noordoostpolder, opgebouwd door pioniers. Mensen vanuit alle hoeken van het land die dezelfde wens deelden. Klaar voor een toekomst vol ontwikkeling, innovatie en het uitwerken van nieuwe plannen.

De Polderbewoner is er destijds in geslaagd om met lef, daadkracht en gezond boerenverstand bedrijven neer te zetten waar de volgende generatie nog steeds trots op is. Kinderen en kleinkinderen werken verder aan de droom van hun grootouders.

Of bouwen aan hun eigen droom. Want dat pionieren leeft nog steeds voort. Jongeren in de Noordoostpolder krijgen de mogelijkheid om voorop te lopen, kansen te grijpen en uitdagingen aan te gaan. Streven naar vooruitgang met de mouwen opgestroopt en de ‘poten in de klei’. Net als 80 jaar geleden.

De Noordoostpolder bood en biedt ruimte aan de ondernemers. De makers met lef, de doeners met doorzettingsvermogen en de gangmakers met een creatieve geest. 

De Noordoostpolder. De plek waar nieuwe ideeën de ruimte krijgen.

Deel je Trots!

‘Ons’ gebied is niet zomaar een gebied; het is doordrenkt van geschiedenis, cultuur, natuur én innovatie.
Het is tijd om onze trots te uiten! Samen kunnen we de unieke schoonheid van ons gebied tot leven laten komen en laten zien waarom het zo speciaal is voor ons allemaal.

Vertel ons waarom je trots bent op jouw favoriete plek in het gebied. Is het, de rijke geschiedenis, de adembenemende natuur of misschien een historische locatie, een verbluffend uitzichtpunt of gewoon die plek waarvan jouw hart sneller gaat kloppen? Schrijf het op, maak een foto, deel het via jouw social media kanalen en inspireer anderen om ook hun trots te delen!

Tag @gemaaktindenoordoostpolder en gebruik de hashtag #Gemaaktindénoordoostpolder.  Laten we samen een golf van trots creëren die ons hele gebied overspoelt.

Dus, waar wacht je nog op? Pak je toetsenbord, pen, of rooksignalen – wat je ook wilt gebruiken – en laat de wereld weten waarom jouw stukje van de wereld de moeite waard is om trots op te zijn! 

Laten we samen trotse bewoners van ons gebied worden!

Deel je trots!

Word ambassadeur of tag @gemaaktindenoordoostpolder in je socials!