Feestjes

Jongeren19nu

Jongeren19nu, feestjes gemaakt in dé Noordoostpolder!
Als er één vereniging is die ervoor zorgt dat alle inwoners van de Noordoostpolder elkaar ontmoeten, dan is het wel Jongeren19nu. De vereniging organiseert activiteiten en feesten voor en door jongeren in de hele Noordoostpolder.

‘Het Dijkfeest is wel ons grootste en bekendste festival. Bezoekers van alle leeftijden komen ervoor naar de dijk bij Espel. Onze afdeling Jongeren19nu Noordoostpolder is de jongste onder de vlag van Jongeren19nu Flevoland maar heeft al een lange historie. Onder ons vallen ook de verenigingen Crespa, JOEK, Mix-ML en N.E.T.’, vertelt voorzitter Sven de Jong uit Ens.

Activiteiten en feesten voor en door jongeren uit de Noordoostpolder
‘Het bestuur telt 10 leden en daarnaast zijn er verschillende commissies die zich bezighouden met het organiseren van feesten. Jongeren19nu heeft een eigen verenigingsgebouw aan de Wilgenlaan 14 in Emmeloord: ‘De Buren’. Onze organisatie draait volledig op ruim 80 vrijwilligers. We hebben geen winstoogmerk maar weten ondanks de schappelijke prijzen alles prima rond te zetten. Onze sponsoren zorgen ervoor dat wij activiteiten en feesten kunnen blijven organiseren voor jongeren in de Noordoostpolder. We zijn daarom blij met elke vorm van sponsoring. Hierbij kun je denken aan voertuigen en materiaal voor het opbouwen van feesten of activiteiten. Maar ook een training of een financiële bijdrage is altijd welkom.’

Onze mooie feesten zijn bekend in de hele Noordoostpolder.

Toegankelijk voor iedereen
‘Met opzet houden we de toegangsprijzen laag zodat we een breed publiek aan kunnen trekken. Onze doelgroep is jong, tussen de pak ‘m beet 16 en 35 jaar. We hebben een eigen ticket- en ledensysteem. Iedereen kan een kaartje kopen voor onze activiteiten maar ben je lid dan krijg je € 5,00 korting op een kaartje en € 5,00 korting op de bus. Dat lidmaatschap heb je er dus snel weer uit. We moeten het vooral hebben van mond-tot-mondreclame. Onze mooie feesten zijn bekend in de hele Noordoostpolder. Broers, zussen, vrienden, allemaal willen ze er naartoe waardoor de toestroom van nieuwe aanwas blijft.’

Ontstaan vanuit het jongerenwerk van de kerken en het agrarische werk.

De Buren
‘Ons hoofdkwartier, gebouw ‘De Buren’, staat al 20 jaar in Emmeloord. Mooi in het midden van de Noordoostpolder. Alle dorpen kunnen gebruik maken van onze faciliteiten. Ook kunnen andere verenigingen ons pand huren voor een schappelijk prijsje. ‘De Buren’ is niet alleen een epicentrum van feestvreugde maar ook een plek waar we met trots klusdagen organiseren. Vrijwilligers steken regelmatig de handen uit de mouwen, variërend van het poetsen van de bar tot het schoonmaken van de dakgoten.’

Er is altijd wat te beleven in de Noordoostpolder dankzij Jongeren19nu!

Verenigingen in de dorpen
Veel van de verenigingen in de dorpen zijn ontstaan vanuit het jongerenwerk van de kerken en het agrarische werk. Allemaal organiseren ze hun eigen feesten.

 • Crespa
  Creil, Bant, Rutten. Vooral bekend van het geweldige schuurfeest ‘Los bij Vos’ in Bant.

 • JOEK
  ‘Jongeren Organisatie Ens Kraggenburg’ organiseert het populaire Oktoberfest en de Autocross. Het Oktoberfest in de kassen van Wouters in Ens trekt jaarlijks zo’n 1200 bezoekers.

 • Mix-ML
  Marknesse en Luttelgeest hebben hun eigen trots, met het gezellige Grastival in Luttelgeest, dat tegenwoordig ook onder Jongeren19nu NOP valt, en het Kerstvolleybalfeest in Marknesse.

 • N.E.T.
  Jongeren uit de dorpen Nagele, Espel en Tollebeek. Vooral bekend van het Eiergooien op Hemelvaartsdag in Tollebeek en het Springfeest.

Ludieke feestjes
‘Onlangs hebben we nog een wijnproeverij georganiseerd bij De Buren. Daar kwamen 40 jongeren op af. Het was een groot succes. Niks is ons te gek. Vorig jaar hadden we ‘Hophop rondje NOP’. Een kroegentocht langs de dorpskroegen in de Noordoostpolder. Per bus welteverstaan.

Het ‘Boerenbal’ in december, met de uitreiking van de gouden sleepketting voor de grootste agrarische blunder van het jaar, is een niet te missen spektakel voor zo’n 300 feestgangers. Ook de Steppentocht valt onder Jongeren19nu. Het was al een goedlopende activiteit maar ze zochten een nieuwe vereniging voor de organisatie. Toen ze ons met die vraag benaderden was het snel klaar. We zijn goed in het organiseren van evenementen, dus pakken het graag op.

Ik raad je aan om ons vooral te volgen op Instagram en Facebook. We beloven je, er is altijd wat te beleven in de Noordoostpolder dankzij Jongeren19nu!’