Woondromen

Video afspelen

Han Mastebroek

MASTEBROEK MAKELAARDIJ, dé makelaar in dé Noordoostpolder

Wat maakt makelaar Han Mastebroek in dé Noordoostpolder?

Lachend: “Goede koopovereenkomsten en taxatierapporten maar vooral: blije klanten. Het is voor iedereen een spannende aangelegenheid om een huis te kopen of te verkopen. Ik sta klaar om je daarbij te helpen. Ook voor de aan- of verkoop van bedrijfspanden en taxaties ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ben zowel makelaar als taxateur.”

Wonen in de Noordoostpolder
“Ongeveer de helft van de kijkers bij een woning komt van buiten de Noordoostpolder. Ik vertel ze dan waarom het hier zo fijn wonen is. Zoals laatst met een huis aan de Vliegtuigweg. Dan wijs ik ze op Schokland. Dat kun je vanaf daar zien liggen. Eigenlijk benoem ik als vanzelf de voordelen van het wonen in de Noordoostpolder. Ik heb er immers al een leven lang ervaring mee. Als ik een huis verkoop, verkoop ik ook een beetje de plek. Dat doe ik al bij het samenstellen van de teksten voor Funda. Ik benoem dan de voordelen van het wonen in de Noordoostpolder: de gunstige ligging nabij de A6 en de N50, de bioscoop, het theater, de middelbare scholen en het busstation. Een beetje reclame maken mag toch wel?”

Eigenlijk benoem ik als vanzelf de voordelen van het wonen in de Noordoostpolder. Ik heb er immers al een leven lang ervaring mee. Als ik een huis verkoop, verkoop ik ook een beetje de plek.

Gevestigd in rijksmonument

Na vier jaar een kantoor aan huis in het Waterland in Emmeloord, heeft MASTEBROEK MAKELAARDIJ per 1 mei 2023 haar intrek genomen in een van de weinige rijksmonumenten in Emmeloord: het pand aan de Koningin Julianastraat 9, midden in het centrum. Een schitterende woning in een charmante straat, met bijna de oudste huizen van Emmeloord. Hoe is dat zo gekomen?

“Geheel onverwacht kreeg ik de gelegenheid Makelaardij Thijssen over te nemen. Destijds werkte ik vanuit mijn huis in het Waterland, wat eigenlijk prima ging. Maar ik zag meteen de kansen die de overname met zich mee zou brengen. Een prachtig pand op een toplocatie. Goed zichtbaar, ruime parkeergelegenheid en een uitstekende kantoorruimte om klanten te ontvangen. Het feit dat ik nu onder één dak zit met een hypotheekadviseur en een administratiekantoor is ook mooi meegenomen. Bovendien hebben we het oude telefoonnummer van Thijssen overgenomen. Ook heel handig. Nog een bijkomend voordeel: sinds de verhuizing werkt ook mijn vrouw Jolanda, oorspronkelijk accountant, fulltime mee in ons bedrijf. Zij regelt alle administratieve zaken en maakt de afspraken voor bezichtigingen.”

Ik hou van de poldermentaliteit en weet dat mijn klanten dat waarderen. ‘Afspraak is afspraak’ vind ik heel belangrijk.

Wat heeft Han Mastebroek met de Noordoostpolder?

Met een glimlach: “Ik ben gemaakt in de Noordoostpolder, geboren aan de Oud Emmeloorderweg en opgegroeid in Tollebeek. Hoewel ik voor mijn studie even uit de polder vertrok, ben ik zo’n 17 jaar geleden weer teruggekeerd. Ik werk nu in het gebied waar ik woon en ik geniet daar met volle teugen van. Ik voel me echt een poldermakelaar en ben niet gebonden aan een makelaarsketen; ik werk op persoonlijke titel.”

De Overstap

“Ik heb bijna 30 jaar lang ervaring opgedaan met bedrijfsfinancieringen, eerst bij ABN AMRO en daarna als zelfstandig adviseur. Dan loop je automatisch tegen heel wat vastgoedfinancieringen aan. Omdat onroerend goed altijd al mijn belangstelling had, besloot ik naast mijn werk de makelaarsopleiding te volgen. Dat heeft ertoe geleid dat ik nu Register Makelaar én Register Taxateur ben en vier jaar geleden mijn eigen kantoor ben gestart.”

Poldermentaliteit

“Ik hou van de poldermentaliteit en weet dat mijn klanten dat waarderen. ‘Afspraak is afspraak’ vind ik heel belangrijk, en ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is een goede tweede. Mensen zijn zeer tevreden, dat blijkt ook uit de reviews. Terwijl ik gewoon mijn werk goed doe. Dat is voor mij vanzelfsprekend. Wat mij typeert? Flexibiliteit, snel kunnen handelen, duidelijke communicatie. Na een bezichtiging koppel ik direct terug aan de verkopers hoe het is gegaan. Dat is voor mij belangrijk en met soms wel 20 bezichtigingen voor een huis is dat cruciaal om het overzicht te bewaren.”

Eerlijkheid hoog in het vaandel

“Het verkopen van een huis is voor iedereen spannend. Dat doe je immers niet elke dag. Verkopers schakelen daarom een makelaar in die het volledige vertrouwen van ze krijgt. Dat vertrouwen moet je niet beschamen. Ik ben voor hen echt de deskundige. Naast makelaar ben ik ook taxateur.  Een mooie combinatie, ook voor de klant. Ik weet wat een pand waard is en kom goed beslagen ten ijs. Ik schep geen onrealistische verwachtingen maar kom met een realistische prijs waarbij ik uiteraard altijd ga voor het maximaal haalbare voor mijn opdrachtgever. Eerlijkheid staat bij mij hoog in het vaandel.”