Aardappelschotel met ham en kaas

Aardappelschotel met ham en kaas

AARDAPPELSCHOTEL MET HAM EN KAAS

 
Een lekkere ovenschotel met aardappel, ham en kaas.
 
Bereidingstijd: 15minuten 
Oventijd: 45minuten 
Totale tijd: 1uur 

Recept voor: 3 personen

 

BENODIGDHEDEN 

 
  • 600 gr zakje aardappelschijfjes (CêlaVíta)
  • 6 plakjes ham
  • geraspte kaas

     

VOOR DE SAUS:

  • 30 gr bloem
  • 30 gr boter
  • 300 ml melk
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • snufje zout en peper

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ham in stukjes.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Als de boter is gesmolten, voeg je de bloem toe en meng je dit door elkaar.
  • Bak het bloemmengsel 1 minuut en voeg dan beetje voor beetje de melk toe. Dus niet alle melk in 1x.
  • Blijf ondertussen goed roeren met een garde.
  • Als je alle melk hebt toevoegt en de saus is wat dikker geworden, dan breng je de saus op smaak met de kruiden.
  • Voeg ook de geraspte kaas en ham toe. Als de kaas gesmolten is, zet je het vuur uit.
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met aardappelschijfjes. Breng op smaak met een snufje zout en peper en giet wat saus over de aardappelschijfjes.
  • Daarna een beetje ham, weer een laagje aardappelschijfjes, saus, ham, aardappelschijfjes enz. Wij hebben ongeveer 3 laagjes met aardappelschijfjes gedaan.
  • Eindig met een laagje saus
  • en maak af met wat geraspte kaas.
  • Bak de aardappelschotel met ham en kaas circa 45 minuten in de oven.

 

Bron: https://www.lekkerensimpel.com/aardappelschotel-met-ham-en-kaas/