AARDAPPELSCHOTEL MET HAM EN KAAS
Een lekkere ovenschotel met aardappel, ham en kaas.
Bereidingstijd: 15minuten min
Oventijd: 45minuten min
Totale tijd: 1uur uur
Recept voor: 3 personen
BENODIGDHEDEN
- 600 gr zakje aardappelschijfjes (CêlaVíta)
- 6 plakjes ham
- geraspte kaas
VOOR DE SAUS:
- 30 gr bloem
- 30 gr boter
- 300 ml melk
- 50 gr geraspte kaas
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- snufje zout en peper
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de ham in stukjes.
- Smelt de boter in een steelpan.
- Als de boter is gesmolten, voeg je de bloem toe en meng je dit door elkaar.
- Bak het bloemmengsel 1 minuut en voeg dan beetje voor beetje de melk toe. Dus niet alle melk in 1x.
- Blijf ondertussen goed roeren met een garde.
- Als je alle melk hebt toevoegt en de saus is wat dikker geworden, dan breng je de saus op smaak met de kruiden.
- Voeg ook de geraspte kaas en ham toe. Als de kaas gesmolten is, zet je het vuur uit.
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met aardappelschijfjes. Breng op smaak met een snufje zout en peper en giet wat saus over de aardappelschijfjes.
- Daarna een beetje ham, weer een laagje aardappelschijfjes, saus, ham, aardappelschijfjes enz. Wij hebben ongeveer 3 laagjes met aardappelschijfjes gedaan.
- Eindig met een laagje saus
- en maak af met wat geraspte kaas.
- Bak de aardappelschotel met ham en kaas circa 45 minuten in de oven.
Bron: https://www.lekkerensimpel.com/aardappelschotel-met-ham-en-kaas/