Innovatieve processen

Onderdelen en constructies van staal, roestvaststaal en aluminium. Het klinkt misschien niet zo sexy, maar durf dat maar eens te zeggen tegen de klanten van MCM in Marknesse. Machinebouwers van over heel de wereld maken namelijk dankbaar gebruik van de producten van dit echte polderbedrijf. Waarom moet dat nou per sé worden gemaakt in dè Noordoostpolder? ‘Omdat we er hier zo verrekte goed in zijn.’

Klanken

De vijfde kleine klok, een F, slaat de halve uren, de eerste grote klok, een C, de hele. Ertussenin klinkt een melodie om inwoners van de Noordoostpolder te attenderen op de kwartieren. ’s Nachts zijn de klokken stil. Ze beginnen weer om 07.00 uur ’s ochtends.

De lekkerste witlof

Maar liefst 250.000 witlofwortels worden er per week verwerkt bij Witlofkwekerij LOF. aan de Pilotenweg bij Espel. En de witlof die daaruit groeit, gaat vervolgens de hele wereld over. Kan witlof alleen maar worden Gemaakt in dé Noordoostpolder? Nee, denkt mede-eigenaar Hugo Jongejan (40).

Vakmensen

In de Noordoostpolder leiden we vmbo-leerlingen basis-kader op voor een baan in de sector techniek, zorg en welzijn of economie en ondernemen. Praktische doeners zijn het. Ze werken graag met hun hoofd, hart en handen. Leerlingen met gouden handen noemen we ze ook wel. Gouden handen die een gouden toekomst tegemoet gaan.

Een unieke belevenis

Hebben ze het gemaakt in dé Noordoostpolder? Er verschijnt een grote glimlach op de gezichten van Han (41) en Wietze (38) van Wegen van Vakantiepark Eigen Wijze in Bant. ‘We hebben íets gemaakt in de Noordoostpolder’, antwoordt Wietze. Wat dan? ‘Een mooie, gemoedelijke plek waar mensen op hun eigen manier een feest of vakantie kunnen vieren’, zegt Han. Wietze: ‘En we waren het allereerste vakantiepark in de polder. Daar zijn we trots op.’

Het Kuinderbos van Harco Bergman

Wat maakt de Noordoostpolder zo bijzonder? Stel die vraag aan Harco Bergman en hij raakt niet meer uitgepraat over zijn Kuinderbos. Ja, ‘zijn bos’ mag je het na een dienstverband van bijna 40 jaar toch wel noemen. Boswachter Harco is een begrip in de Noordoostpolder en ver daarbuiten.

Verbinding met elkaar

Sinds een paar jaar is ze een belangrijk gezicht van de ouderenzorg in de Noordoostpolder. Pauline van der Zee (39) uit Emmeloord bracht als coördinator welzijn van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) namelijk allerlei bijzondere activiteiten waar ouderen de hoofdrol speelden, naar buiten via (social) media zoals LinkedIN en de lokale pers. Van een pop-up camping, wasserette voor rolstoelen en scootmobiels tot een silent disco. Allemaal Gemaakt in dè Noordoostpolder.

Tulpenpost.nl, een vrolijk cadeau

Een uit de hand gelopen hobby. Zo kun je het rustig noemen. Een hobby waar Linda Litjens uit Rutten ook haar man, kinderen en ouders bij betrekt. ‘Al duizenden brievenbusdoosjes hebben mijn ouders inmiddels voor me gevouwen. In die doosjes doe ik de tulpen die op het bedrijf van mijn man…